Lola Lik

Amsterdams meest verrassende broedplaats

identiteit & website

"LOLA Lik is een incubatie-ruimte voor vernieuwing in het voormalige Bijlmer Bajes gebouw. Een collectief van ondernemers, sociale initiatieven en kunstenaars gaan hier samen bouwen op basis van 'nieuw gevonden vrijheid'."

LOLA (Stichting Leegstand Oplossers Amsterdam) benaderde ons met de vraag om te helpen een smoel te geven aan hun nieuwste ruimte – de Bijlmer Bajes, dat een kloppend hart is geworden voor sociale innovatie.

Het woord 'Lik' is Amsterdamse slang om de gevangenis aan te duiden maar we gebruiken het woord ook als we iets opknappen – een lik verf geven. Toeval, geluk, of moest het zo zijn? Vandaar dat we graag LOLA Lik aan jullie presenteren.

Toe wij startten met het ontwerpen van de identiteit, was de Favela Painting Foundation het naastliggende AZC onder handen aan het nemen door het gebouw van vrolijke nieuwe kleuren te voorzien. Aangezien een sterke samenwerking tussen de twee locaties al vanaf het begin op de agenda stond, leek het ons meer dan logisch ze samen te brengen – en hoe kan dat beter dan door dezelfde kleuren te voeren?

Iedereen draagt zijn steentje bij, voegt zijn lik verf toe – en elke lik is daarbij uniek. De handgetekende likken verf voegen op die manier een unieke twist toe aan het logo. Daarmee wordt niet alleen de incubatie-ruimte, maar ook het logo dynamisch. Met nu al allerlei verschillende start-ups en bedrijven als 'bewoners' van LOLA Lik is het een bruisende omgeving, en wie weet wat er nog meer volgt!

De website voor LOLA Lik maakt gebruik van 3 uitgangspunten; De ruimtes in het gebouw, de evenementen die er plaatsvinden, en het allerbelangrijkste; de mensen die er bij betrokken zijn. Zonder mensen is er immers geen LOLA Lik. Elk van deze drie onderwerpen is toegankelijk vanaf de homepage en focust op dat onderwerp. Op deze manier is de navigatie van de site duidelijk & eenvoudig. Benieuwd naar wat er zoal gebeurt op het moment? Neem vooral een kijkje op lolalik.nl.