The Woman with the Brown Hair

Een 'sprookje' over immigratie

publicatie

Een introductie door de kunstenares, Hristina Tasheva:

The Woman with the Brown Hair (WBH - De Vrouw met het Bruine Haar) heeft de moed om weerstand te bieden aan de negatieve identiteit die door de media en politiek aan immigranten wordt gegeven. Ze besluit de 'wijde wereld' in te trekken om te ontdekken wie ze is. In haar droom ziet ze zichzelf als een vrouwelijke rat. Ondanks haar intelligentie en bijdrage aan de wetenschap als proefdier, wordt ze in het dagelijks leven niet geapprecieerd door mensen. De rat begeeft zich naar plekken waar eten is, een logische keuze en noodzakelijk om te overleven.

“Het genre van sprookjes geeft me de mogelijkheid om mijn wezelijke ervaring als immigrant, de informatie uit de media te koppelen aan de beelden van mijn verbeelding. Op deze manier neemt het verhaal een vorm aan waaraan mensen hun eigen kennis en begrip over het onderwerp kunnen spiegelen en tegelijkertijd een begrijpelijke taal gebruikt.”

UPDATE:
The Woman with the Brown Hair is geselecteerd om deel uit te maken van de volgende shortlists en/of tentoonstellingen: Unseen Dummy Award*, de Rock Your Dummy! award**, Self Publish Riga*** en SCAN Tarragona Festival**** 

*Unseen (Amsterdam, NL) en Lecturis hebben een fotoboek dummy award ontwikkeld om het werk van exceptionele fotografen tentoon te stellen, en hen een kans te bieden hun fotoboek dummy te realiseren en publiceren. De Unseen Dummy Award geeft de winnende fotograaf toegang tot de internationale fotografie industrie. Dit boek was onderdeel van de Unseen Dummy awards tentoonstelling in September 2015.

**Le PhotobookFest (Paris, FR) is een 3-daags festival dat jonge fotografen en hun fotoboeken een platform biedt, met de focus op onafhankelijke uitgevers en zelf uitgegeven boeken. De winnaar werkt samen met Fuego Books om een gloednieuw fotoboek uit te brengen voor een speciaal event op Le PhotobookFest 2016.

***Self Publish Riga (Riga, LV) is een halfjaarlijks evenement dat toegewijd is aan fotoboeken en de zelfpublicatie-cultuur in Riga als centraal evenement tijdens de Riga Fotomaand. Dit boek ins onderdeel van de Riga Fotomaand Self Publish Riga tentoonstelling in Mei/Juni 2016. 

****In de laatste jaren is er een toename van zelfpublicatie fotoboeken. Dit bevestigd een nieuwe vorm van creatie – een die dicht gerelateerd is aan de opkomende hedendaagse fotografie. Daarom, voor het tweede jaar op een rij wil SCAN Tarragona Festival de kwaliteit van deze zelfgepubliceerde boeken benadrukken. Niet alleen als uitingsvorm, maar ook als een nieuwe manier om het werk te presenteren.